PJ's opinion. My side of the story, my 15 minutes of fame.

27 maart 2005

We love the pope cause the pope does dope

Zeggen dat je iemand kent die sprekend op de paus lijkt...
is niet grappig.

Je pasgeboren tweeling Urbi en Orbi noemen...
is niet grappig.

Maar nu even serieus. Als je een oude versleten man elke dag op het balkon duwt, is het dan niet logisch dat die vroeg of laat griep krijgt? Enkele meters onder hem wemelt het van internationale bacteriën. Stel dat de helft van die gelovigen op het St-Pietersplein (niet dat van Gent) op hetzelfde moment moeten niezen geeft dat bij JP2 zo'n zware impact dat de heilige hoestsiroop weinig zal baten.

Persoonlijk had ik verwacht dat hij donderdag met zijn kardinalen ging eten, beetje doorzakken. Vrijdag opgenomen in het ziekenhuis (overdosis miswijn ofzo). Om dan op zaterdag te mogen vernemen dat Karol niet meer was... Zaterdag was dan een dag van rouw met miljoenen, zoniet een miljard gelovigen in tranen. Tante nonneke's aller landen met een last minute richting Città del Vaticano, moest dat land groter zijn dan 0,44 km² zou Virgin er zeker een landingsbaan gereserveerd hebben.

Uiteindelijk zou op zondag een journaliste met een zwak voor de kerkleider ontdekken dat haar idool verdwenen was. "John-paul has left the building" zou een engel in de verte roepen. De mysteries en complottheoriën zouden zich opstapelen en terwijl de hele wereld op zoek gaat naar het lichaam van de paus voelt het vaticaan zich enorm in het kruis getrapt want ze kunnen geen andere paus benoemen zolang er onzekerheid heerst.

Met Pinksterren zou dan plots boven het St-Pietersplein een witte wolk verschijnen waaruit Johannes-Paulus II plots tevoorschijn komt en schreeuwt (ja, schreeuwt)

"URBI ET ORBI!"

"Ave,
Morituri te salutant (zij die gaan sterven groeten u)
Hoc erat in votis (dit waren mijn gebeden)
Frater, ave Carpe Cerevisi (broeder, hallo, hef uw glas bier)
Cursum perficio (mijn reis is over)
Vade in pace (en ga in vrede)"Hierna zou het levenloze lichaam op het plein neervallen. Enkele Duracell-batterijtjes rollen uit zijn lichaam terwijl duizenden gelovigen huilend en schreeuwend naar het lichaam toelopen.

En zo zou de wereld Johannes-Paulus II voor eeuwig herdenken...Met dank aan Wikipedia,
Yuni's latijnse vertalingen, PVM voor zijn hulp bij het zoeken naar Latijnse zinnen en Davina voor de correcties