PJ's opinion. My side of the story, my 15 minutes of fame.

12 mei 2005

Hoe Sita?

-------------------------
Stadsbestuur van Aarschot verdacht van corruptie

wo 11/05/05 - Het gerecht verdenkt de burgemeester en de gewezen stads-secretaris van Aarschot van corruptie. Ook drie schepenen en enkele ambtenaren worden verdacht van geknoei met aanbestedingen.

Het onderzoek ging in 2001 aan het rollen na een anonieme klacht. Huiszoekingen leverden vervolgens aanwijzingen op dat de burgemeester en de gewezen stadssecretaris zich lieten omkopen door de firma die in Aarschot huisvuil ophaalt.

In ruil voor een reisje zouden zij aan de firma informatie over de offertes van de concurrenten hebben gelekt. Op die manier kon de bewuste firma een contract van 15 jaar moeiteloos binnenhalen.

"Het bedrijf had dus voorkennis zodat het zijn offerte hierop kon afstemmen", aldus de Leuvense parketwoordvoerder Patrick Vits.

De schepenen van Leefmilieu en Sport worden verdacht van geknoei met aanbestedingen. Ze zouden bij de bouw van sportaccommodatie vooraf afspraken gemaakt hebben met aannemers.

De schepen van Openbare Werken zou dan weer private wegen hebben laten herstellen met geld dat bedoeld was voor openbare wegen.

De gouverneur van Vlaams-Brabant, Lode De Witte, heeft gevraagd dat de schepenen een stapje opzijzetten zolang het onderzoek loopt. Meerderheidspartijen SP.A en CD&V behouden voorlopig het vertrouwen in hun collega's.
Copyright VRTnieuws.net
-------------------------

Zou dit mensen uit Aarschot echt verbazen? Natuurlijk niet. Het gaat hier voor alle duidelijkheid over het bedrijf Sita. Mensen uit aarschot kennen de vrachtwagens ongetwijfeld en fietsers kennen maar al te goed de geur als Sita de GFT-bakken leegmaakt. Nu blijkt er dus ook een figuurlijk geurtje aan het bedrijf en de burgemeester te zitten. Voor de volledigheid: De burgemeester van Aarschot is Willy Schellens (SP-A).
Meer.
Nog meer.