PJ's opinion. My side of the story, my 15 minutes of fame.

07 juli 2005

Breaking News

"Dit is een extra nieuwsuitzending met Danny Verstraeten."En dan weet je hoe laat het is (twaalf uur). Gisteren in de kijker na het binnenhalen van de Olympische Spelen, vandaag ligt het metroverkeer in Londen stil door "enkele explosies". Zijn we te afwachtend om over aanslagen te spreken? Wie beslist of het een aanslag is of niet? CNN? Tony Blair? Danny Verstraeten? Of zoals gisteren Jaques Rogge? Ik steek er mijn hand niet voor in het vuur. Wat ik hier trouwens wou melden was de afwezigheid van VRT. de openbare omroep zend momenteel 1000 Zonnen en Garnalen uit en pakt pas om 12.30u uit met een extra journaal.

Misschien zeggen zij duidelijk of het echt een aanslag was.

Ps: Ligt het aan mij of lijkt Danny Verstraeten als twee druppels water op Kent Brockman uit The Simpsons?

UPDATE 1.30 uur


Ondertussen verschijnt Phara op VRT (love that woman) en zij heeft toch wel 'sterke vermoedens' dat het om een aanslag gaat. Ondertussen is het dus duidelijk dat het om zes explosies gaat waaronder drie op dubbeldekbussen.
Met dit laatste zinnetje kunnen we het vermoeden dus ook omzetten naar een zekerheid. Bussen exploderen niet toevallig, toch niet per drie.

Waarom?


Zoek het deze keer niet noodzakelijk bij Osama & friends. Er loopt ook een G8-top in Schotland. Humo 3382 (vorige week) had het op P46 al over de confonterende aanpak van andersglobalisten. Het kan deze week dus van alle kanten komen, misschien was het wel een Franse delegatie topatleten...

Ondertussen moet ik zeggen dat VRT wel 30 minuten later was met de extra nieuwsuitzending, maar ze geeft wel pakken meer informatie dan VTM. Onbevestigde bronnen spreken over 8 aanslagen en al meer dan 100 gewonden. Het openbaar vervoer ligt er stil en iedereen moet binnen blijven.


"The ice age is coming, the sun is zooming in
Engines stop running and the wheat is growing thin
A nuclear era, but I have no fear
Cause London is drowning - I, I live by the river"
The Clash - London Calling