PJ's opinion. My side of the story, my 15 minutes of fame.

25 augustus 2005

Jéhan & Pètrick

Ook tijdens de zomer blijft de VLD het nieuws halen met alles behalve politiek. Na flaters van Verhofstadt en uitspraken van De Gucht is het nu tijd voor wat romantiek. Patrick Dewael heeft een relatie met niemand minder dan... Greet op de Beeck. De beeldschone journaliste, voor de meesten bekend van het VRT programma 'de slimste mens'.
Vorig jaar verbaasde ze iedereen met haar oneindige kennis, nu verbaast ze ons met haar Limburgse loverboy.

Een blauwtje lopen krijgt een totaal andere betekenis niet?

Tot zover het nieuws. Maar is dit eigenlijk nieuws? Een relatie tussen een volwassen man en een volwassen vrouw is toch doodnormaal? Dewael ging al scheiden van zijn vrouw en dan zijn er wel meer mannen die aan een iets jonger blaadje knabbelen. Eigenlijk kan ik hem alleen maar proficiat wensen. Na een dik jaar gekak op de VLD kan dit wel eens het tij doet keren. Zijn partij krijgt weer een menselijke, warmere kant. En wat voor een...

Toch is er meer aan de hand. Ik ben er zeker van dat Dewael dit strategisch heeft uitgedacht.
Stel dat er "Patrick Dewael heeft een relatie met Martine Tanghe" stond, dan zou het maar de helft van de media aandacht krijgen. Met Greet heeft Dewael echter de vrouw gevonden om het blauwe imago op te krikken.
Niet alleen is ze een zeer begeerlijke vrouw (belangrijk voor het publiek). Ze is ook nog eens verstandig (belangrijk voor de kritische stemmen) en is ze journaliste. Dit laatste is vooral belangrijk voor het charmeoffensief bij de media, want journalisten blaffen nog altijd liever naar een ander dan naar zichzelf.
Kortom: tegen de verkiezingen van 2006 is de VLD er weer helemaal bovenop, allemaal dankzij een vrouw: Greet op de Beeck.

Dewael betreurt wel dat de media zo onrespectvol op het verhaal is gesprongen. Maar als je met een journaliste iets begint verwacht je toch niet dat het geheim blijft? Hij had het trouwens kunnen weten, deze blauwe stunt werd bijna tien jaar geleden al eens gedaan door Johan Van Hecke. Toeval dat deze sinds drie jaar bij de VLD zit?


Bronvermelding: mijn inspiratie/informatie haalde ik vandaag van chips&cookies.

Extra artikel

1 Comments:

Blogger Tine said...

en waarschijnlijk heeft greet op de beeck nog blauwe ogen ook :D x

donderdag, augustus 25, 2005 5:32:00 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home