PJ's opinion. My side of the story, my 15 minutes of fame.

01 augustus 2005

Onderbroekenlol

Het zomert volop en dat merken we niet alleen aan de temperatuur. Stranden liggen vol mooie vrouwen en zoiets wekt nu eenmaal de aandacht. Het leven kan mooi zijn, maar er is verandering in aantocht.

Momenteel dragen één op twee vrouwen onder de 50 regelmatig een G string. We juichen dit natuurlijk toe, maar binnenkort dragen ze terug de ruime onderbroeken die u steevast doen denken aan een vooroorlogse tijd. Een team van Duitse dokters waarschuwen dat het minuscuul kledingstukje gevaarlijk is voor de gezondheid. Het kledingstuk is te strak en kan daarom irritaties veroorzaken. Vooral het touwtje is de kern van het probleem en verspreidt bacteriën die op hun beurt tot infecties leiden. Om die redenen dragen vrouwen dus beter ruime onderbroeken die in geen geval irriteren. Engelse dokters waren het niet volledig eens met hun collega’s. “Elk soort ondergoed dat te strak of van slechte kwaliteit is, kan leiden tot verwondingen.”

H&M woordvoerder Mathias Geduhn zegt dat G-strings stilaan uit de mode zijn. “Tegenwoordig verkiezen veel vrouwen terug de normale en comfortabele slipjes en hotpants.” De gigantische onderbroek uit Bridget Jones’ Diary is dus weer volop in. Maar wees gerust, deze zomer kan u uw ogen nog steeds de kost geven op het strand.