PJ's opinion. My side of the story, my 15 minutes of fame.

25 september 2005

Mama ik ben op tv!

Belgische successen op de fiets. Van Merckx tot Boonen behoren ze tot ons nationaal eergevoel. Naast de beelden van de overwinning krijgen we op het nieuws ook steevast reacties van de trainer, de partner en een paar superfans te zien. Een brok emotie, het hart van de sport.

Maar een Belg zou geen Belg zijn als hij zich niet wil laten opmerken. Dit kenmerk vertrouwen we zelf graag aan de Nederlanders toe, maar op belangrijke gebeurtenissen wil ook elke Belg maar al te graag zijn gezicht laten zien. Vandaag regende het dus weer "dag mama"-beelden.

Een korte selectie.


Bouwdewijn Van Spilbeek in Balen, de thuisbasis van Tom Boonen. Uiteraard moet hier veel volk rond hem staan om de sfeer te verduidelijken. De kleine jongen linksonder besefte spijtig genoeg net iets te laat dat de camera al draaide.



Zelfde plaats maar twee minuten later. De kleine jongen blijft braaf staan maar linksachter zien we een jongeman rapgebaren maken waar Eminem nog een puntje kan aan zuigen. Allen in het kader van 'kijk mama, ik ben op tv'.



Andere locatie deze keer. Bondscoach Jose De Cauwer geef zijn commentaar en de man vlak achter hem blijft -trots met zijn tv optreden- het hele interview staan. Ondertussen was er al een auto die hem bijna overreed maar de man bleef trots volgen en kreeg (achter hem) zelfs nog een volgeling.

Stoort het mij? Neen. Maar het blijft grappig om te zien. Wilt u meer van dit? Binnenkort loopt het ongetwijfeld de spuigaten uit tijdens het veldrijden.
Achja, iedereen wil zijn 15 minutes of fame en zelf ben ik daar geen uitzondering op.