PJ's opinion. My side of the story, my 15 minutes of fame.

17 oktober 2005

Samenhang?

Zelf haat ik het om opmerkingen te krijgen over vreemde foutjes, maar bij De Standaard gaat het toch duidelijk even de mist in.

Politicus doodgeschoten in Italië


Fransesco Fortugno (54), een politicus van de Italiaanse Olijfboomcoalitie, is gisteren in de zuidelijke streek Calabrië door twee gemaskerde mannen doodgeschoten. De politie vermoedt dat de maffia achter de moord zit.
De Olijfboomcoalitie, die negen linkse en centrum-linkse partijen groepeert, hield gisteren voorverkiezingen om uit te maken wie het volgend jaar voor het premierschap mag opnemen tegen de huidige eerste minister, Silvio Berlusconi. Het leed geen twijfel dat het oud-voorzitter van de Europese Commissie Romani Prodi zou worden. De vraag was hoeveel stemmen hij zou halen. Links is verdeeld in Italië en de voorverkiezingen zijn bedoeld om de gelederen te sluiten. Omstreeks het middaguur had reeds meer dan een miljoen Italianen zijn stem uitgebracht.
Bron: DS Online

Ook even de draad kwijt? Je wacht op meer uitleg over de vermoorde politicus en plots gaat het om een voorverkiezing. Ook in Italië weliswaar maar dat is maar een zwakke troost.