PJ's opinion. My side of the story, my 15 minutes of fame.

02 november 2005

Suck Fony

Een reden om uw muziek van het internet te halen.
Mark Russinovich ontdekte na zeer lang en diepgaand speurwerk dat een legale cd van Sony kleine bestandjes achterlaat diep diep diep op je harde schijf. Deze bestandjes hebben veel weg van een 'rootkit', het soort bestanden achtergelaten door hackers om achteraf makkelijk in je pc te geraken.

Wat Sony dus doet is ongewenst dingen op je computer zetten waar ze zelfs later misbruik van kunnen maken. Op het moment dat dit bekend raakte stond er nog niets van in hun EULA (End user License Agreement) maar dit is intussen al aangepast. Waarom doen ze doet? Om illegale kopietjes tegen te gaan uiteraard. Maar de manier waarop gaat tegen elke deontologische code in. Sony wijst al jaren downloaders met de vinger als het om ontslagen of slechte cijfers gaat, maar zelf zijn ze niet vies om het spel nog smeriger te spelen.

Sony is trouwens niet de enige die we hiet moeten verantwoordelijk stellen. Geen enkele virusscanner heeft het het ooit opgemerkt, het is dus ook niet duidelijk hoe lang deze praktijk al bezig is. Nu het ook bekend is om welk bestandje het gaat ( $sys$drmserver.exe) kunnen virusschrijvers er ook probleemloos misbruik van maken.

Of de cd's hetzelfde doen op een pc met Linux of op een Mac is niet bekend.


origineel artikel

Bron