PJ's opinion. My side of the story, my 15 minutes of fame.

01 november 2005

Trendy voorspelling

Trends, neen niet het blad, wel echte trends. Hopelijk kent u ze want anders bent u totaal niet mee.
Toen ik als zevenjarige snotneus aankwam op mijn nieuwe school waren Knikkers een duidelijke trend. Het was meedoen of nietsdoen.
Enkele jaren later waren de glazen bolletjes nergens meer te bespeuren, weg met knikkers want daar kwamen de Flippo's.

Het gaat verder. Eens in het secundair onderwijs bleek de hype -whatever it was- je sociaal leven domineren. Je rookte of je rookte niet bijvoorbeeld. Maar ik ben enorm aan het afdwalen. Trends zijn er altijd al geweest en het beperkt zich niet tot de schoolgaande jeugd...

----
LONDEN - Twee jaar nadat de Amerikaanse trendspotter Marian Salzman het begrip ,,metroseksuele man'' introduceerde en daarmee de mannen de weg wees richting schoonheidscrèmes, gladgeschoren benen en parfums, wijst ze de metroseksueel alweer de deur. Copyright DS Online.
----

Voila, daar staat het dan. Nadat trendgevoelige mannen zich twee jaar hebben toegelegd op hun zachtere kant krijgen ze te horen dat het niet meer hoeft. We mogen op café gaan, we mogen , met mate, de macho uithangen en mits wat hulp bij de afwas mogen we 's avonds de voetbal opzetten. Vanaf nu ben je best een Alfaman.

Salzman: "Momenteel is een vierde van de totale mannelijke wereldbevolking een Alfaman. Bij de mannen tussen de 20 en 30 jaar is dat iets meer, terwijl oudere mannen zich minder kunnen vinden in het beeld van de nieuwste ,,nieuwe man''. Wanneer de trend beter verspreid raakt, zal het aantal Alfamannen nog toenemen".

Self-fulfilling prophecy? Marian Salzman praat er maar op raak, ik heb al alfamannen zien rondlopen in 1995. Net zoals ik al Beckham-wannabe's zag rondlopen nog voor Beckham zelf bekend was. Waarom zal volgens haar het aantal 'Alfamannen' toenemen? Omdat zij het zegt. Als er 1 miljoen mannen haar trend lezen dan zijn er zeker 200 000 die in die lijn gaan proberen de trend te volgen. Die mensen steken uiteindelijk andere mannen aan en zo kan je een trend voorspellen en ze laten uitkomen door je eigen voorspelling.

Gelooft u het niet? Probeer volgende week eens een paar collega's wijs te maken dat er een staking op komst is omdat de directie een aantal zwakke schakels wil ontslaan. Binnen de week staat u buiten in uw gekleurde vuilniszak.

1 Comments:

Blogger Tine said...

trends? vergeet 'mureke klop' niet, en springtouwen en rekken, hinkelen, ...

dinsdag, november 01, 2005 3:48:00 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home