PJ's opinion. My side of the story, my 15 minutes of fame.

10 januari 2006

Smurf met Franse tongval

Rik Daems, een man met veel levens. Ooit was hij burgemeester van aarschot, maar in 1999 won hij het groot lot met een ministerpost in Verhofstadt I. Jammergenoeg was het allesbehalve een geschenk. Nadat Sabena overkop ging, verloor bijna iedereen het vertrouwen in Daems. Geert hoste bestempelde hem als brokkenpiloot van paars-groen en hij moest nu de laatste jaren zijn gezicht redden als fractieleider in de Kamer.

Anno 2006 ziet de Vlaamse bevolking Rik nog steeds niet als toppoliticus. Wat kan je dan doen om dat sukkelig imago op te poeten? Inderdaad! Een lief zoeken. Van Hecke en Dewael deden het hem al voor en nu is het zijn beurt. Zijn blauwe ogen vielen op de rode Sophie PĂ©criaux. Ook kamerlid, maar van de PS.

Het hek is van de Daem, volgens sommigen moet de fractieleider opstappen -wat hij ook doet- omdat hij niet meer geloofwaardig kan overkomen.

Nu ben ik geen politiek analist, maar Daems was in zekere zin mee verantwoordelijk voor het failissement van Sabena. Toch mocht hij nog even verder regeren en krijgt hij een mooi postje in de kamer toegewezen.
Maar nu is zijn spel uit omdat hij een relatie heeft met een collega-politica en de enige reden is omdat ze een ander kaartje heeft.

Ik probeer het hier maar even ruw te schetsen want Daems zijn geloofwaardigheid komt absoluut niet meer in gedrang dan anders. Hij is oud genoeg om liefde en ideologie te scheiden me dunkt. Alsof Annemans & Dewinter in hun jonge jaren nooit een groen blaadje hebben versierd.

1 Comments:

Blogger Tine said...

tshhhhhhhh het poeperke :rolleyes:

en te bedenken dat ik daar nog mijn verkeersdiploma van gekregen heb int zesde leerjaar! tsstss

donderdag, januari 12, 2006 1:10:00 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home