PJ's opinion. My side of the story, my 15 minutes of fame.

19 juli 2006

Rock Blok

Nog voor de 0110-concerten organiseert het VB zelf een 24 uur van VB met oa Frank Galan, Salim Seghers, Vanessa Chinitor en Kurt Lotigiers (broer van Helmut).

Ongetwijfeld een vet feestje, al spreekt de affiche me niet echt aan. Ik betwijfel sterk of het een succesvolle counter is voor het initiatief van Tom Barman. Wat ik me wel afvraag is of er artiesten zullen terugkrabbelen. Met de Strangers was het afgelopen na een optreden in 1992 op een VB-congres, en die zagen er toen nog geen kwaad in. "Wir haben es nicht gew..." kwam er toen net niet uit.
In al deze heisa moeten de artiesten beseffen dat ze (bijna verplicht) een kant moeten kiezen en kiezen is verliezen als je een groot publiek wil aanspreken. Dit terwijl velen misschien niet willen kiezen, het zijn tenslotte artiesten, geen politici. Tenslotte heeft u ook het recht om uw keuze geheim te houden tot u achter een gordijn -niet aan het potlood likkend- een bolletje gaat kleuren.

En nu... ikke

Ondertussen vraagt Hugo Coveliers ook steun aan de Nationale Loterij. Het feestje van 0110 wordt hierdoor gesteund en Coveliers wil de taart in twee snijden. Dewinter zegt dat zijn mini-festival wordt betaald uit de partijkas, al grapte hij dat het geen slecht idee was.

Bedenking: als de VB-concerten steun zouden krijgen van de Nationale Loterij, dan krijgen ze onrechtstreeks geld van Waalse lottospelers...


Zomerhit(te) van de dag: Joe Cocker - summer in the city

2 Comments:

Blogger Depechie said...

Voor de liefhebbers :

* Billy Idol - Hot in the city

donderdag, juli 20, 2006 11:51:00 p.m.

 
Blogger Tine said...

aangezien het VB toch (al enige tijd) fout bezig is; hier nog een (oud) zomers nummerke dat ik verder niet met het Blok gelinkt wil:

Gipsy Kings - Lambada

vrijdag, juli 21, 2006 11:42:00 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home