PJ's opinion. My side of the story, my 15 minutes of fame.

08 oktober 2006

0810

Terwijl natgelikte potloden eenzaam achterblijven, komt de SPA-Top bescheiden klaar op +16 %, toch probeert het VB positief te blijven.

Annemans (op VTM): "De journalisten hebben gezegd dat we 35% gingen halen, wij hebben dat nooit gezegd. Wij wisten dat we daar niet gingen doorbreken."

VanHecke (op VRT) "Er zijn de afgelopen zes jaar 250 000 mensen dankzij de snel-Belg wet nu kunnen gaan stemmen."


Dewinter (op VRT) "Janssens is een kannibaal, hij haalt zijn stemmen bij zijn coalitiepartners. (...) Uiteindelijk is er in Antwerpen niets gebeurd."

In Aarschot verstevigt CD&V-NV-A haar leiderspositie tot 31,2(+1,7 %). Waarschijnlijk gaan ze in zee met VLD 22,6% (-4%) en laten ze SPA 16,5% (-4.2%) op de oppositiebanken met VB 13,8% (+4,6%), Groen! 7,6% (+1,6%) en PVD (4,6%).

SPA verliest in Aarschot vooral door schandalen. Ook enkele CD&V-leden zijn hierbij betrokken maar dat was niet nefast voor hun overwinning. Ondertussen vind ik het jammer dat de lokale VLD werd afgestraft voor slecht federaal werk. Misschien zag ik mijn oud-leerkracht Frans net iets te graag als burgemeester, maar het blijft jammer. Ze verliezen net iets minder dan SPA.

Labels: