PJ's opinion. My side of the story, my 15 minutes of fame.

24 september 2007

Internetgrap van de week

Eerst een stukje vooraf...

Om het illegaal downloaden in te dijken, dreigen belangengroepen van de muziek-, film- en gamingindustrie bijna elke week met een rechtszaak tegen sites en programma's die uw uw illegale downloads aanzienlijk vergemakkelijken.

Nu wil het lukken dat het emailarchief van één van die belangengroepen onlangs werd gestolen en op het internet belandde. Emails over een valse videosite om gebruikers te betrappen waren de eerste ludieke vondsten. Daarnaast ontdekten lezers ook dat programma's als Limewire en varianten door de platenindustrie al eens werden gebruikt om het succes van een hit te voorspellen.

Maar nu to the point.

Ondanks de schadeclaims die de jongens van The Pirate Bay op wekelijkse basis ontvangen. Hebben de webmasters ook even de tijd genomen om de post van Mediadefender door te nemen. Tussen die post ontdekten ze dat partners van deze belangengroep professionele hackers inhuurden om The Pirate Bay aan te vallen en offline te halen.

En dat mag natuurlijk niet van de politie.


Het vervolg is bijna te hilarisch voor woorden. The Pirate Bay dient een klacht in tegen tien mediabedrijven waaronder EMI, Sony BMG, Ubisoft en 20th Century Fox voor de inbraakpogingen en de schade aan hun site.

Labels: , , , ,

1 Comments:

Blogger Sam Vloeberghs said...

We hadde niks anders kunnen verwachten. Wel nice move van the pirate bay natuurlijk!

Tis wel stom van die mediagigante om zelf den illegale toer op te gaan als ze maar keer op keer illegale download-praktijken proberen tegen te gaan.

Ze hebben zichzelf ferm in de zeik gezet ;)

Saluut

dinsdag, september 25, 2007 3:09:00 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home