PJ's opinion. My side of the story, my 15 minutes of fame.

24 oktober 2007

Gastblog: Kaktch-22

Ik heb een probleem met de toiletten op het werk. Niet zozeer met de sanitaire faciliteiten zelf, maar met de medegebruikers. Als ik gezwind kom aanzetten aan de toiletten, hoor ik meestal een chasse, een waterval, een vloedgolf die de menselijke excrementen netjes buiten bereik van een volgende pleebezoeker voert. Ik wou dat hetzelfde gold voor de bijhorende geur. Maar neen, die blijft vaak nog in het hokje hangen. De net verlichte medemens staat nog naarstig zijn handen te schrobben in de lavabo's en daar sta je dan. Welke van de drie beschikbare potten heeft die snoodaard net besmeurd? Welke van de drie hokjes wil je ten allen prijze vermijden?

De oplossing zou simpel zijn, moest de boodschapper zo vriendelijk zijn om te vertellen welk terrein hij net heeft afgebakend. Vergeet het maar! De dader concentreert zich steevast op de zeep of de lavabo en gebaart van krommenaas, als een echte coole kakker. Van die kant moet je dus al geen hulp verwachten. Gokken dan maar... twee kansen op drie dat het toilet van je keuze naar zeebries of appelbloesem ruikt. Meestal is die gok te hoog gegrepen. Eén stap in het hokje en je weet hoe laat het is. Shit! Letterlijk dan. Uit het hokje stormen is wat onbeleefd. Adem inhouden gaat niet, want dan zou je eerst diep moeten ademhalen. Ook wel het laatste dat je wil in die situatie. Langs de andere kant is het ook niet echt gepast om een ander zijn excrementen op te snuiven. Het is een beetje een inbreuk op de privacy. Er is geen goede oplossing. Een kaktch-22 dus.

Iemand nuttige tips?


Voor alle duidelijkheid werd deze gastblog geschreven door een mannelijke gastschrijver en niet door het kleine lieve meisje dat hier de vorige keer haar hart luchtte.Labels: , ,

2 Comments:

Anonymous Dick Richie said...

Ik ken het probleem en heb er een tijdje geleden ook een oplossing voor uitgewerkt. En daarvoor ga ik schaamteloos naar mijn eigen blog linken: http://dickrichie.wordpress.com/2007/06/05/eigen-stank-eerst/

vrijdag, oktober 26, 2007 11:05:00 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Omgekeerd kan natuurlijk ook gênant zijn. Zit je op je gemak te stinken en je hoort dat het spitsuur wordt. Collega's staan te wachten op hun beurt. En net op dat ogenblik is je P-magazine of de Woef uit. Tijd om je dinges af te kuisen... je schup. Maar, dan stormt de eerste wachter jouw hokje in en ruikt die wat voor een stinker je bent. Niet echt goed voor je street-cred. Coole lui stinken niet.
Wachten is de grote boodschap. Maar als de andere mensen op de pot dat ook denken, ontstaat er onoplosbare opstopping. Op den duur moet je wel uit uw kot komen. Je kan ook wel wachten tot de wachters in hun broek doen en afdruipen. Maar dan stinkt het op de werkvloer. Best op voorhand even checken of de wachtenden op jouw verdiep werken.

maandag, oktober 29, 2007 8:13:00 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home