PJ's opinion. My side of the story, my 15 minutes of fame.

12 december 2007

Knop van de dag

Hoe vat ik dit kort en krachtig samen….

1) Telenet is groot en biedt (in sommige mensen hun ogen) een veel te lage downloadlimiet aan.
2) Telenet doet een grootse aankondiging die op donderdagnacht in werking treedt.
3) Met die aankondiging komt een grootscheepse mediacampagne “Telenet drukt op de knop”. Kostprijs onbekend, maar nationale media doen zoiets niet voor een paar duizend euro.

U bent nog steeds mee? Geweldig!

Nu verscheen er vandaag plots groot nieuws over Telenet in de kranten. In het beruchte bericht stond dat de provider zo goed als ALLE downloadlimieten ging afschaffen. Een pracht stunt in een achterlijk internetland (nadruk op het internet) als België. Dit is zoals Yves Leterme die een regering vormt. Je hoopt en speculeert, maar je weet dat het nog heel lang kan duren.

Maar het verhaal is minder leuk, toch voor Telenet. Het persbericht was fake en kwam van een Gmail-adres. De zaak was natuurlijk vervelend voor de Mechelse kabelprovider. Een paar uur later volgde dan ook de grootse aankondiging die eigenlijk pas donderdagnacht mocht verschijnen. Helaas… daar gaat de grote campagne.

Tot overmaat van ramp was het valse nieuwsbericht pakken spectaculairder dan de echte feiten. Telenet gaat gewoon zijn uploadsnelheid optrekken. Niets waar u moet van wakker liggen zo lang u niet gameverslaafd bent, of in uw vrije uurtjes wat bijverdient als webcammodel.

Hoewel natuurlijk jammer is voor Telenet, zijn dit soort dingen topentertainment voor mij. Stel je voor dat een radiostation morgen speculeert over een gratis Opel Astra, iemand roept dat het een gratis BMW is en uiteindelijk blijkt het een Lada te zijn. Telenet doet dus eens iets goeds, en krijgt hiervoor naar goede gewoonte nog meer geklaag over zich heen dan voorzien.

Misschien toch maar eens die limiet verhogen jongens? Beginnen met dertig GB, tegen de zomer veertig en misschien… honderd tegen volgende winter? Het is maar een suggestie.

4 Comments:

Blogger Sam Vloeberghs said...

Zijn wij , de goedgestelde vlamingen ( belgen ) het niet waard van een limietloze verbinding te krijgen? De regering zou hier een verbod op moeten leggen. Het is zakelijk mogelijk! Zie maar naar de buurlanden

donderdag, december 13, 2007 8:07:00 p.m.

 
Blogger PJ said...

Wel, ik heb er vandaag een interessante redenering over gehoord... Die ge binnenkort op ZDnet kunt lezen ;-)

donderdag, december 13, 2007 8:12:00 p.m.

 
Anonymous barbara said...

PJ

gewoon bij Belgacom gaan vriend

vrijdag, december 14, 2007 12:51:00 p.m.

 
Anonymous tom said...

wrm? ik heb bij telenet toch een downloadlimiet van 32 GB, en dat gaat echt wel snel genoeg hoor

zaterdag, december 15, 2007 12:05:00 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home