PJ's opinion. My side of the story, my 15 minutes of fame.

29 april 2008

Alles komt terug

Het grote nadeel aan het internet is dat veel leuke, belangrijke of entertainende pagina's na verloop van tijd verdwijnen. Zo zijn veel de links in mijn oude blogposts intussen dood en begraven.

Van sommige zaken, en daar mag u vooral de gevoelige zaken onder rekenen, raak je echter nooit vanaf.

Zo besloot de Amerikaanse internetgigant AOL in de zomer van 2006 de zoekopdrachten van zijn gebruikers bekend te maken. Natuurlijk anoniem, enfin, elke gebruiker werd vervangen door een cijfertje.
Waar AOL niet aan dacht was dat mensen vaak zichzelf googelen (of AOLen in dit geval), of wel vrij persoonlijke en precieze informatie zoeken op het web waardoor iemand perfect traceerbaar wordt. Na het gewoonlijke getier van het internet besefte het bedrijf dat het een gigantische blunder had begaan en de data verdween... Uiteraard nadat al een paar duizenden internetters (waaronder spammers, hackers en andere nieuwsgierigen) de gegevens al hadden overgenomen.

Wie het verhaaltje nog niet kende, of het opnieuw wil herbeleven: op Aolsearchdatabase.com staat nog steeds een database online. Keyword en site kunt u zelf wel verzinnen, maar het interessantst blijft natuulijk wat de gebruikers individueel hebben ingevoerd. Tik nummers van 7-8 cijfers in om er met wat geluk eentje uit te pikken, vijvoorbeeld 4417749 of 1998497.

Bovenstaande gebruikers houden het natuurlijk nog proper, en u wilt vooral dirty stuff weten. Well, the internet's got dirty, en dan vooral bij nummer 21173611... Don't get shocked, it's the internet.

Labels: , , , ,