PJ's opinion. My side of the story, my 15 minutes of fame.

02 mei 2008

"De Chinezen vallen aan" (2)

Het verhaal van de vorige post gaat door. De expert die ik vanmiddag opbelde zat later op de dag bij Radio 1 samen met Hugo Vandenberghe. Het stukje kunt u hier nabeluisteren, maar laat u niet te veel schrik aanjagen. Volgens laatstgenoemde zitten we immers "in het midden van een informatieoorlog."

Enfin de man in kwestie kan zeer overtuigend prediken, zo ernstig dat ik bijna zelf schrik begon te krijgen van Chinese spionnen. Het grappigste, en tegelijk meest schrijnende aan heel het gesprek was echter dat er amper werd getwijfeld aan het feit dat 'de Chinezen' de schuldigen waren...

Beste Hugo, je verwijt eventjes EEN ZESDE VAN DE WERELDBEVOLKING. Wil je die mensen echt allemaal tegen je? Zij gaan daar ook niet zeggen dat 'de Belgen' verantwoordelijk zijn voor de daden van Dutroux. Er zijn in Belgiƫ trouwens nog zo van die veralgemeners. Die bijvoorbeeld zeggen dat 'de allochtonen' de schuld zijn van (vul hier een misdaad naar keuze in). Denk niet dat je je met hen wil veralgemenen... Zijn antwoord op dezelfde vraag van de presentator was trouwens uber-heldhaftig. De exacte quote mag u zelf opzoeken, maar het komt er op neer dat je als senator je net moet uitsteken en dan wel vaker op zwarte lijsten komt, of in bepaalde diplomatieke kringen niet meer welkom bent. Zo'n uitspraak noem ik vanaf heden "een Karel Deguchtje."


Om nog een laatste keer de stom-in-een-glas-water-theorie te verduidelijken:
Vandeurzen: "Er zijn gevaarlijke e-mails verstuurd"
Expert: "So what, happens all the time, in die vorm al zes maanden zelfs."
Vandenberghe: "The Chinese are out to get us!"
Woordvoerder Vandeurzen: "het was een gerichte aanval maar er is geen info gelekt."
Staatsveiligheid: "QuƩ?"

I rest my case. Mocht u toevallig een Chinees zijn en over dit voorval willen praten, u mag mij altijd een mailtje met gevaarlijke software toesturen op pieterjanvl at gmail punt com.

Labels: , ,