PJ's opinion. My side of the story, my 15 minutes of fame.

23 september 2008

Can it make a phone call?

Een goed uur lang heb ik naar de live webcast van de T-Mobile G1 gekeken. De naam zal u niets zeggen, dus noem het maar de Google phone.

Tijdens dat uur live video (wat opmerkelijk vlot verliep), legden de heren van T-Mobile, Google en HTC uit hoe geweldig het toestel wel niet is. Zo is de openheid (lees: uw programmerende vrienden kunnen er iets voor maken) de sleutel om hem 'futureproof' te maken. De applicaties zijn dan ook de sleutel voor een betere telefoonwereld.

Wacht, kennen we dat niet van ergens? Kerel op podium, shiny dingetje, application store...


De Steve!Maar terug naar het begin van mijn gezaag. Een dik uur lang werd er wel tien keer herhaald dat het geweldige applicaties heeft terwijl er op geen enkele moment over de eigenschappen van het toestel werd gepraat.

Batterijduur? Afmetingen? Gewicht? Type geheugenkaart? Megapixels? Kan je er mee bellen? MMS? Video-opname? Bluetooth? Miniusb? Sigarettenaansteker? WiFi?

Een paar van deze vragen werden beantwoord tijdens de Q&A na de marketingbabbel, maar tot op dit moment kan ik nog altijd nergens een (officiƫle) specificatielijst terugvinden. Wel weet ik dat hij in de States voor 199 dollar te koop zal zijn, maar dat kan een Europese consument niets schelen want wij krijgen hem pas ten vroegste binnen vier maanden. Die prijs mag u trouwens met een korrel zout nemen, want hij werd "geoptimaliseerd voor ons netwerk", wat wil zeggen dat je er een abonnement moet bijnemen.

Maar opnieuw terug naar de kern van de zaak: is het zo moeilijk voor PR-bureaus om een specificatielijst bij hun persberichten te steken?

Ze zijn trouwens niet de enigen. Een niet nader genoemd gigantisch Aziatisch computermerk (dat een half jaar terug nog een Blu ray concurrent had) heeft me vorige week nog hetzelfde gelapt toen ze hun minilaptop voorstelden.

Update: Ladies, gentlemen, I kid you not. De moment dat deze post werd geplaatst kreeg ik een Nederlandstalig persbericht binnen, waar helemaal onderaan een kleine link naar HTC stond. Hier stond dan nog een doorkliklink en dan ergens in een zijvakje... stonden er specificaties.

Labels: , , ,