PJ's opinion. My side of the story, my 15 minutes of fame.

13 september 2008

Mediageilheid

Het was weer even geleden, maar gisteren kreeg ik nog eens een eervolle vermelding in Het Nieuwsblad. Toegegeven, een pagina 13 is nog nog lang niet zo spectaculair als de voorpagina die collega William een maand eerder haalde, maar het blijft wel iets uitzonderlijks.

Over het onderwerp zelf sta ik een beetje dubbelzinnig. Een gevaarlijke virusmail doet de ronde, maar vermeldt daarbij een Telenet-mailadres en betalingsgegevens. Niets uitzonderlijks, ware het niet dat ze er bij Telenet, KBC en Atos wel veel telefoontjes voor kregen.

Ik zei hierboven dus al "niets uitzonderlijks", in tegenstelling tot wat het artikel zelf suggereert. Zo'n dingen worden bijna dagelijks de wereld ingestuurd en al even dagelijks weer tegengehouden. Kernboodschap blijft dus: niets openen wat je niet kent, of van iemand die je niet kent.

De gevaarlijkste virussen gaan je computer trouwens niet wissen of blokkeren, maar blijven zo onopgemerkt mogelijk zitten tot je met zaken als Pc Banking bezig bent. Dan krijg je weer meldingen dat de Russische mafia banken hackt, een bericht dat eigenlijk gebaseerd was op een jaarverslag dat op dat moment werd uitgebracht. Dat er dit voorjaar opnieuw wat gefoefel bezig was, kon dan ook maar weinig mensen boeien.

Labels: , , , ,

2 Comments:

Anonymous Andhi said...

Graag gegeven ;-)

zaterdag, september 13, 2008 11:16:00 p.m.

 
Blogger PJ said...

True het moet gezegd worden dat de man van Het Nieuwsblad bij mij terecht kwam omdat Andhi geen zin had :-)

zondag, september 14, 2008 3:56:00 a.m.

 

Een reactie posten

<< Home