PJ's opinion. My side of the story, my 15 minutes of fame.

16 maart 2009

Waarom ik vertrek bij Fortis

Op dit moment sta ik op twijfel om voorgoed te vertrekken bij Fortis, of tenminste bij mijn Fortis-filiaal. Schreeuwerige aandeelhoudersvergaderingen konden me niet raken. Zelfs bij het net-niet-faillissement had ik een zeker vertrouwen dat de kapiteins het schip wel naar de haven zouden brengen.

Vandaag heb ik helaas ontdekt dat mijn eigen filiaalkapitein, de heer B., uitblinkt in incompetentie. Meerbepaald in een e-mail fuckup die gelukkig nog binnen de perken bleef.

Nu moet u weten dat ik nog nooit persoonlijk contact heb gehad met de heer B. Zijn naam hangt ongetwijfeld in mijn lokaal Fortis-kantoor, maar tenzij ik dollars of ponden nodig heb kom ik daar niet. Toch slaagde hij er in om mij te mailen voor een "schitterende belegging"
---
beste klant,
hierbij een schitterende opportuniteit in tijden waar de rente steeds maar verder daalt en daalt
dit is voor snelle beslissers want op is op
en dit zal zeer snel gebeurd zijn
laat gerust iets weten
3 jaar of 5 jaar
---

Onder de mail volgt een copy/paste bericht met allerlei financiƫle informatie (over Bekaert) waar ik geen verstand van heb. In de mail zelf staan een vijftigtal adressen met achternamen en domeinnamen die duidelijk aan mensen in en rond Aarschot toebehoren.

Mijn eerste indruk was vrij verwarrend, niet goed wetende of dit een per ongeluk verzonden kladje was of frauduleuze spam die via het gehackt mailadres van de bankdirecteur werd verstuurd. Helaas bleek het geen van beiden te zijn. Bovenstaand bericht met beperkt gebruik van leestekens of hoofdletters was het bericht dat mijn bankdirecteur aan mij wou versturen. Toen ik hem vroeg waarom hij vijftig anderen in CC had staan, besefte hij de vergissing en excuseerde zich met de woorden "ja ik ben gene computerspecialist."

Mijn bankdirecteur moet inderdaad geen computerspecialist zijn. Maar ik verwacht van iemand die mijn centen beheert wel dat hij een e-mail kan versturen in een min of meer deftige vorm en liefst zonder half Aarschot in CC. Wetende dat dergelijke beleggingen op vermogens worden afgestemd, beschik ik nu over 49 namen/e-mailadressen van mensen met een financieel profiel zoals dat van mij.

Op zo'n moment wordt het wel heel verleidelijk om misbruik te maken van de situatie...


Op mijn aanraden heeft hij overigens zijn excuses aangeboden en dat klonk zo:
(naam) would like to recall the message, "schitterende belegging voor zeer snelle beslissers".
Uiteraard met dezelfde vijftig in CC.

Labels: , , , , ,

1 Comments:

Anonymous David said...

Ik ken een bank waar ze u niet lastig vallen met zo een dingen, al kunnen ze daar wel e-mails sturen!
Ze hebben er trouwens ook een volledig gratis zichtrekening! More info bij mij :-)

maandag, maart 16, 2009 9:35:00 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home