PJ's opinion. My side of the story, my 15 minutes of fame.

07 april 2009

Onderzoek: Pieterjan is de beste

De laatste twee jaren heb ik een shitload aan onderzoeken, rapporten en diepteanalyses zien voorbijkomen. Het ene al iets revolutionairder dan het andere en hetzelfde geldt voor de betrouwbaarheid.

Vooral aan dat laatste stoor ik me enorm. Vaak worden de idiootste gegevens bij elkaar genomen om er vervolgens een conclusie mee te vormen die ver uit zijn context is. Voeg daar nog een diepzinnige voorspelling aan toe et voila, u bent researcher.

Maar er zijn uitzonderingen. Zoals het prachtige Apollo dat zichzelf een 'PR measurement for the technology industry' noemt. Zij hebben, ongetwijfeld na diepgaand onderzoek, geconcludeerd dat ik, Pieterjan Van Leemputten, al minstens twee maanden DE topjournalist van Belgiƫ ben.

En daar sta je dan met een kamervullend ego. Zelfs in Nederland sta ik op de 7e plaats en Europees ben ik de 3e Beneluxer met een negentiende plaats.

Maar zoals elk leuk ogend bericht leest u ook hier de kleine lettertjes pas enkele alinea's later. Eerst en vooral gaat het over technologiejournalisten. Een tweede punt is dat de rangschikking zich baseert op het aantal online artikels, niet op kwaliteit, lengte of het aantal scoops. Een derde punt is dat er een aantal publicaties gewoon niet zijn opgenomen. Zo verschijnen mijn collega's van IT Professional enkel onder 'ZDNet Belgium' en hun concurrenten van Datanews zijn zelfs nergens te bespeuren. Tot slot is van de Belgische kranten(sites) enkel De Tijd opgenomen, toevallig de publicatie die het vaakst de volledige naam van de auteur vermeldt.

De beste zijn is dus een zeer relatief begrip waar weinig faam of geld mee te verdienen valt. Desalniettemin blijft het een leuke rangschikking om door te spelen aan vrienden die geen zin hebben om deze uitleg volledige door te lezen.

Labels: , , , ,