PJ's opinion. My side of the story, my 15 minutes of fame.

04 mei 2009

Parlementair werk?

De Standaard heeft de leden van het Vlaams Parlement doorgelicht en geordend op basis van het werk dat ze gedaan hebben. Een interessante barometer want hier zit voor iedereen wel een lokale kop tussen die u binnenkort op een groot bolletjespapier tegenkomt.

Wat me opvalt (en stoort) is dat een aantal parlementsleden de afgelopen vijf jaar blijkbaar niets heeft uitgestoken. Oké het moeten niet allemaal tafelspringers zijn, maar als vertegenwoordiger des volks mag je toch even je nek uitsteken en een paar keer van je laten horen op al die jaren. Vaak gaat het om burgemeesters of schepenen die hun stad komen vertegenwoordigen, leuk voor de stad, maar een minimum aan inspanning mag je wel verwachten.

Op de vierde laatste plaats Bob Verstraete, mijn oud-leerkracht Frans. Hoewel hij bijzonder sympathiek overkomt, krijgt hij mijn stem niet meer nu blijkt dat hij in de afgelopen vijf jaar welgeteld 1 vraag en 1 tussenkomst heeft gehad. Ook bekende koppen als Herman Schueremans en Chokri Mahassine zitten daar blijkbaar vooral om hun broek te verslijten, als ze er al zitten.

Bij elk parlementslid staat overigens een "moet u kennen van". Her en der staat er leuke details, maar Vlaams Belang-parlementslid Agnes Bruyninckx heeft toch wel een zeer bijzondere fout op haar palmares.
Zaakvoerder van een onderneming dat vlees opkoopt voor dierenvoer. Het bedrijf fungeerde als tussenstation waardoor 150 ton bedorven vlees in pitabars terechtkwam.
Oke, er kan al eens een schoteltje restjes voor de hond in de frigo belanden, of omgekeerd. Maar 150 ton? Hopelijk was er genoeg looksaus bij.

Labels: ,