PJ's opinion. My side of the story, my 15 minutes of fame.

23 september 2013

Exit mailbox

Ik email niet meer.

De laatste weken dringt het tot mij door. Als er een tabblad open staat dan is het Facebook, als het er drie zijn dan is het soms met Twitter of een nieuwssite er bij. Gmail? Amper nog. Waarom? Om berichten te verwijderen die er geen zijn.Krijg ik minder mail? Helaas niet. De werkmailbox puilt uit. Losse en zakelijke contacten doen het met privéberichten op LinkedIn, vrienden doen het via Facebook(chat) en daartussen zit nog een deel Teamspeak, Whatsapp en zelfs Snapchat. Maar hoeveel mails heb ik uitgewisseld met personen van vlees en bloed? Sinds september welgeteld drie, waarvan ééntje met de vriendelijke medewerker van mijn telecomoperator.

Moet ik mijn account opzeggen? Neen. Email is nog steeds de verzamelbak voor alle verificaties, wachtwoordresets en nieuwsbrieven. Vreemd genoeg is mijn emailadres meer dan vroeger de ruggengraat van mijn online identiteit. Maar net zoals een ruggengraat bijna onzichtbaar en onmerkbaar. Tot er iets mee scheelt natuurlijk.

Moet ik het jammer vinden? Daar ben ik nog niet uit.
Vroeger kon ik er zo van genieten, een hele pagina krijgen en dan weer een al even langdradig verhaal terugsturen. Vandaag is daar te weinig tijd voor. En de kleine invallen, die plotse drang om iemand te horen, is al lang vervangen door een chatbericht. Net zoals de meeste van  mijn potentiële blogberichten vandaag zijn omgezet in tweets en facebookposts. Het voelt ironisch aan. Zelden zo rijk kunnen communiceren en zelden zo weinig te vertellen.